Spojení dvou exluzivních značek je tu - Apple kupuje Beats!

Jako tradičně se o této kauze již hodně napsalo, a to převážně v době, kdy nebylo nic jisté. Všechny články byly takovým honem na senzaci. Čas nakonec dozrál, a senzace je skutečně mezi námi.

Apple, respektive CEO Applu Tim Cook na svém Twitteru zveřejnil zajímavou fotografii, na které je zachycen v té nejlepší náladě ve společnosti spoluzakladatelů značky Beats by Dr. Dre a jejíž popisek je více než výstižný. Tim Cook vítá tým značky Beats na palubě Applu.

Z rozhovorů, které Cook poskytl americkým médiím je jasné, že předchozí dohady ohledně důvodů, které by mohly Apple vést ke koupi Beats, byly opotstatněné. Apple tímto krokem získává nejen fungující streamovací službu, prémiovou značku sluchátek ale zároveň cenné vyjednavatele. Jimmy Iovine a Dr. Dre jsou pro Apple opravdu cenní partneři dík svým kontaktům v hudební branži.

 

Oba spoluzakladatelé budou na plný úvazek zaměstnáni u Applu a budou přímo spolupracovat s Eddiem Cuem, který má na starosti online prodej. Je jasné, co je cílem spolupráce. iTunes jako obchodu s digitální hudbou v poslední době poněkud ujíždí vlak, a nově získaní členové týmu okolo online prodeje hudby mají iTunes pomoci "nabrat dech" a odpovědět na invazi streamovacích služeb, které iTunes jako obchod ohrožují nejvíce.

Streamovací služba značky Beats je další součástí akvizice. A přesto, že nedosahuje zdaleka takového počtu uživatelů, jako konkurence, může být Applu užitečná. Stačí si představit její napojení do ekosystému ve kterém dík sohrným platbám pomocí Apple ID bude daleko jednodušší a pohodlnější předplatit zrovna tuto a ne jinou službu.

Sluchátka Beats jsou asi nejviditelnější částí obchodu. Co s nimi má Apple v plánu je těžké předvídat. Teorií bylo v poslední době zveřejněno možná až moc. Co je ale jisté, je fakt, že design sluchátek převezme Apple. Johny Ive bude teď mít další prostor k realizaci svých vizí o jednotném designu.

Celková cena 3 miliardy dolarů bude rozdělena na dvě části. 2,6 miliardy zaplatí Apple ze svých finančních prostředků, zbylých 400 milionů bude dorovnáno akciemi. Doufejme, že se tato akvizice Applu vyplatí, a spolupráce velikánů nezkončí stejně jako v případě někdejší spolupráce Beats s HTC.

Autor: René Becker | čtvrtek 29.5.2014 15:09 | karma článku: 5,08 | přečteno: 204x
  • Další články autora

René Becker

Jak se sci-fi stává realitou

26.6.2014 v 17:27 | Karma: 7,50

René Becker

Google kopíruje...páč musí

17.6.2014 v 12:34 | Karma: 6,18

René Becker

Clear - na úkoly jednoduše

2.4.2014 v 11:03 | Karma: 6,68

René Becker

Koncept, který stojí za to

10.3.2014 v 11:41 | Karma: 6,45
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 680x
Více se o mně dozvíte na mé osobní stránce zde.