Clear po aktualizaci - splněné sliby vývojářů

Dlouho slibovaná a snad jediná chybějící funkce ve skvělém úkolovníku je tu. Clear je tak zase o kus lepším to-do nástrojem, a to jak na Macu tak iOS.

O tom, že je úkolovník Clear jedním z nejjednodušších a zároveň i nejefektivnějším nástrojem pro organizaci úkolů jsem již psal. Jediným nedostatkem se však mohla zdát chybějící možnost nastavit si k úkolům časovou připomínku. Minulý čas je zde na místě.

Vývojáři z Realmac Software totiž vyslyšeli přání uživatelů a přislíbili, že tuto možnost do své aplikace přidají a zároveň, že přidání připomínek nijak nenaruší čistotu a přímočarost prostředí a ovládání této ikonické aplikace. A to se opravdu povedlo.

Seznam úkolů se nijak nezměnil, vše je stejně jednoduché a přehledné jako dříve. Připomínku jednoduše přidáte jedním klepnutím pod název úkolu při jeho vytváření. Nastavení času připomínky se provádí stejným způsobem jako například ve vestavěné aplikaci Připomínky, tedy otočným bubnem s dny a časovými rozestupy pěti minut. Čas připomenutí nenásledně zobrazí pod názvem úkolu v seznamu.

Jedinou drobnou vadou na kráse této novinky je fakt, že Clear se nesynchronizuje se systémovými Připomínkami, a tudíž si novou připomínku nevytvoříte pomocí Siri. Tento problém se však může vyřešit sám od sebe – na blížící se konferenci WWCD 2014 (2. – 6. června) by měl Apple umožnit Siri ovládání aplikací třetích stran.

Další novinkou, kterou přináší zmiňovaná aktualizace, jsou sady zvuků „Sci-fi“ a „8-bit“. Vlastníte-li Clear pro Mac, máte tyto zvukové sady zdarma. Noví uživatelé si za zvukové sady musí zaplatit přímo v aplikaci formou in-app nákupu.

Zdarma jsou zvukové sady i pro majitele, kteří dříve zakoupili dnes již neexistující Clear+. Stačí si tuto app dočasně znovustáhnout ze zakoupených položek App Store a v nové verzi Clear pak v nabídce zvuků obnovit nákupy (Restore Purchases). Realmac se tímto krokem snaží o kompenzaci zmatků kolem zpoplatnění aktualizované verze Clearu, která stála několik euro nejednoho věrného uživatele.

Autor: René Becker | čtvrtek 1.5.2014 11:46 | karma článku: 6,82 | přečteno: 343x