René Becker

Proč si (ne)rýpnout do Samsungu, když je zrovna po ruce? (glosa)

28. 02. 2014 11:38:48
Co nového a zajímavého přinesl nový nejlepší Samsung? Splnil očekávání? Kopíroval, nebo přinesl něco svého? A do koho tedy budu rýpat?

Ano, jak většina z Vás pochopila, jedná se o provokaci.

Samsung představil svou novou vlajkovou loď, špičku svého portfolia. Stalo se tak na veletrhu MWC 2014, konkrétně 24. února. A výsledek? Upřímně, nic moc. Stále (skoro) stejné plastové tělo, honem-honem čtečka otisků prstů v tlačítku (díky které je tlačítko zatuhlé), měření srdečního tepu (bože, proč na telefonu??? Viz Geat Fit) a voděodolnost. Jak trefně vystihl jeden z titulků na mobil.idnes.cz: „Kdo nic nečekal, bude nadšený“.

Pokud si teď klepete na čelo a říkáte si „Co by proboha chtěl víc?“, tak mám pro Vás jednoduchou odpověď, která nám zároveň odpoví na mé provokativní otázky v úvodu.

Chtěl bych, aby špičková mobilní zařízení byla mobilní. A klidně za tu cenu, že budu muset oželet nějaké to změření tepové frekvence.

A je mi v tuto chvíli naprosto lhostejné, kterého výrobce se má kritika týká. Ať je to Samsung, nebo Apple. Jsem sice fanouškem Applu, ale nikoli člen slepého stáda = vidím chyby i u Applu. A mobilní-nemobilní „telefon“ za 20 tisíc je opravdu problém, bez ohledu na to, jak sofistikovanou technologii obsahuje, nebo jaký má na zádech nápis. Vždyť k čemu Vám bude ultrarychlé ostření fotoaparátu nového SGS 5, když Vám telefon po obědě vypoví službu?

A proto jediná smysluplná novinka, kterou se může Samsung Galaxy S5 opravdu pyšnit je Ultra úsporný režim! Aktivací tohoto režimu dojde k razantnímu omezení většiny funkcí telefonu a dokonce k omezení jasu a barevnosti displeje. Kdy a k čemu tuto možnost uživatel využije, je více než jasné. Sice Vám z ultra telefonu zbude jen telefon, ale aspoň se dovoláte. Samsung je si tedy dobře vědom neduhu moderních zařízení a snaží se s tím něco dělat. Děkujeme!

Ultra_usporny_rezim_SGS5.jpg
Ultra_usporny_rezim_SGS5_2.jpg

zdroj obrázků: samsungmani.mobilmania.cz

Závěrem bych si dovolil jedno plané zvolání:

Výrobci mobilních technologií všech zemí, spojte se! A jeden rok investic do inovací pro inovace a nekonečných soudních sporů věnujte společnému výzkumu akumulátorů. Výsledek by přinesl zisky Vám všem!

Prosím věnujte čas kliknutí do ankety. Děkuji.

Miniaplikace

Autor: René Becker | karma: 7.39 | přečteno: 429 ×
Poslední články autora