Blýská se na lepší časy?

Zdá se, že i naši operátoři jsou občas nuceni změnit zavedené zvyklosti a sem tam přinést i něco, co je výhodné pro zákazníky. Věřte, nevěřte. Je to tak.    

Nové logo kampaně spojené s tarify FREEFilip Kůžel, Mobilmania

O2 totiž dnes představilo zcela nové tarify. Jsou tři a jmenují se O2 FREE.

 

 

To, že jsou tarify jen tři přinese lepší orientaci v nabídce a zároveň by si měl vybrat opravdu každý. Posuďte sami dle tabulky "otisknuté" na Mobilmanii.

 

 

Internet
neomezeně//
neomezeně
neomezeněneomezeně//

 

Tyto ceny se zdají být na první pohled poměrně zajímavé, ovšem nebyli bychom v Čechách, kdyby v tom nebyl nějaký ten háček. A tak jsou tyto ceny platné pouze při uzavření smlouvy na dva roky, bez podepsání úvazku se ceny navíší o 150 Kč... Že by se O2 nevzdalo koryta tak snadno?

Pokud však máte od O2 pené připojení, dostanete naopak slevu 100 Kč, důchodci a studenti zaplatí o 50 Kč méně.

Dále se pak mluvilo o zrušení dotací na telefony. Telefony by už neměly být složitě započítávány do ceny paušálu, což by mělo vést k jejich větší transparentnosti. Telefony by měly být nabízeny na splátky částkou připočtenou k tarifu, která však bude odcházet na jiný účet - pro O2 bude leasing sprostředkovávat externí firma.

O přehlednosti těchto změn se můžete přesvedčit na stránkách O2. Já jsem si jako modelový příklad vybral iPhone 5 16 GB, a takto přehledně na mně O2 vybalilo přehled a možnosti finanfování.

Další poměrně dobrou zprávou je změna dokupování balíčků mobilního internetu (nad rámec paušálu). Nyní se bude základní balíček 150 MB pořizovat za 150 Kč, další přikoupení za 150 Kč přinese už rovný 1 GB a za dalších 150 Kč dostane zákazní 3 GB dat (celkově tedy 450kč).

A další zádrhel je v obnovení smluv. Pokud již někdo má uzavřenou smlouvu například s tarifem neon, a bude chtít přestoupit na tarif Free za úvazkouvé ceny (o oněch 150 kč méně), bude muset podepsat novou smlouvu na dva roky. Povedené, že. Přesně dle zajeté mentality českých operátorů.

Stejně "jednoduché" je to i se stavajícímy tarify. Ty je možné dočerpat, nikoli prodloužit. Tudíž se FREE tarifům asi nevyhnete.

Shrnuto a podtrženo, FREE tarify jsou jasným krokem vpřed. A je nad slunce jasné, že se této výzvy chytnou i ostatní operátoři. Na druhou stranu, pomyslné evropské laťce se to blíží, ale žádný zázrak. Ale co bychom chtěli, že. I tak můžeme doufat, že se stojaté vody našeho operátorského rybníčku rozčeří něčím novým a snad i lepším.

Co si o nových tarifech myslíte? Jsou opravdu tak revoluční, jak prezentuje O2?

 


 
 
 
 
 
 
 

Autor: René Becker | čtvrtek 11.4.2013 11:20 | karma článku: 7,16 | přečteno: 536x
  • Další články autora

René Becker

Jak se sci-fi stává realitou

26.6.2014 v 17:27 | Karma: 7,50

René Becker

Google kopíruje...páč musí

17.6.2014 v 12:34 | Karma: 6,18

René Becker

Clear - na úkoly jednoduše

2.4.2014 v 11:03 | Karma: 6,68

René Becker

Koncept, který stojí za to

10.3.2014 v 11:41 | Karma: 6,45
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 680x
Více se o mně dozvíte na mé osobní stránce zde.