René Becker

Automatické odemykání Macu pomocí Apple Watch

30. 09. 2016 11:17:52
Jednou z nejefektnějších novinek systému macOS Sierra je bezesporu funkce Autounlock, tedy automatické odemykání Macu pomocí Apple Watch. Nastavení je jako tradičně jednoduché.

Prostě v Macu v Předvolby systému - Zabezpečení a soukromí zaškrtnete Povolit odemykání Macu z Apple Watch. Potřebujete mít na obou zařízeních nastavené heslo či kód k odemčení. Toť vše.

Tedy pokud nemáte na Apple ID nastaveno dvoufázové ověření. Dvoufázové ověření přidá k Vašemu účtu zabezpečovací prvek ověření přihlášení k účtu pomocí kódů zaslaných na autorizovaná telefonní čísla či zařízení.

Pokud chcete po aktualizaci na macOS Sierra zapnout odemykání pomocí Apple Watch, systém Vás vyzve k vypnutí výše uvedeného dvoufázového zabezpečení a následně k aktivaci nového způsobu - dvoufaktorového zabezpečení.

Máme tedy najednou dva skoro stejně znějící pojmy: dvouFÁZOVÉ a dvouFAKTOROVÉ zabezpečení. Jak na to?

Vypnutí dvoufázového zabezpečení provedete na webové stránce pro správu Apple ID.

Zapnutí dvoufaktorového zabezpečení lze jednoduše provést v zařízení iOS: Nastavení - iCloud - účet (úplně nahoře) - Heslo a zabezpečení. Pro zapnutí dvoufaktorového ověření je nutno zadat telefonní číslo které bude sloužit k ověření a následně ještě číselný kód.

Jakmile máte zapnuto dvoufaktorové ověřování, stačí už jen v nastavení Macu zaškrtnou Povolit odemykání Macu z Apple Watch.

Autor: René Becker | karma: 10.81 | přečteno: 352 ×
Poslední články autora