René Becker

Lunecase - chytrý kryt pro chytrý telefon

30. 04. 2014 16:09:37
Lunecase je projekt ukrajinské skupiny Concepter, který si klade za úkol posunout možnosti využití ochranných krytů pro iPhone. Lunecase umí víc, než jen vypadat hezky a chránit záda iPhone před poškrábáním.

Kryty, pouzdra a různé obaly jsou s iPhonem jedna ruka, to není třeba dlouze rozebírat. Většina lidí svého jablečného miláčka ihned po vybalení z krabice znovuzabalí do folie přes displej a na záda hned nacvakne nějaký ten kryt. Kryty jsou k mání plastové, kovové, dřevěné, outdoorové i vodotěsné. Tím však možnosti krytů pro iPhone končí. Nebo ne? Co kdyby kryt Vašeho iPhone uměl víc? Stejně tak zřejmě přemýšleli i tvůrci startupového konceptu Lunecase – jejich kryt Vás upozorní na příchozí hovor či SMS i při vypnutém zvonění.

Takovouto „vychytávku“ využijete kupříkladu v situacích, kdy je třeba mít vypnuté zvonění a nehodí se ani vibrace, jako jsou různá jednání apod. Jak je patrné z produktových fotografií, kryt má být krom své funkčnosti také nenápadně elegantní - o schopnosti notifikace nebudete vědět, dokud nebude třeba. Ve chvíli, kdy Váš iPhone přijme SMS, nebo Vám někdo zavolá, zobrazí se na zadní straně krytu elegantní decentně svítící ikona pro danou aktivitu. Stačí tedy mít iPhone položen displejem dolů, a i s vypnutým vyzváněním budete informováni o příchozí komunikaci.

Lunecase

Lunecase je nejen elegantní a praktický kryt pro Váš iPhone, je také šetrný k životnímu prostředí. Pro svou činnost totiž využívá elektromagnetickou energii, kterou vydává iPhone (resp. jeho anténa) při navazování komunikace se sítí. Tu následně identifikuje podle druhu a množství a využije ji k rozsvícení příslušné ikony. Rozhodně se ale nejedná o populistický krok ukrajinského startupu, dík této technologii je kryt nejen bez baterie a tudíž lehčí a tenčí, ale zároveň také nepotřebuje být jakkoli připojen k iPhone. Prostě jen nacvaknete a jdete. Elegantní řešení, že. Jedinou nevýhodou je, že technologie krytu pravděpodobně nebude schopna zobrazovat zmeškané události.

Lunecase-How_it_works

Technologie, kterou kryt Lunecase využívá je tu s námi již od dob Nokie 3310 a možná i déle, jde totiž o stejný princip, jakým fungovaly samolepky, které jsme si na mobily lepili před patnácti lety. Tyto samolepky, umístěné poblíž antény telefonu se splašeně rozblikali, kdykoli Vám přišla zpráva, nebo když jste telefonovali, pamatujete? Nejde tedy o nic až tak převratného, je vlastně s podivem, že s něčím takovým ještě nikdo nepřišel. Ale tak to s dobrými nápady chodí.

Projekt Lunecase již na Kickstarteru přesáhl hranici 50 tisíc amerických dolarů, stanovenou pro zahájení výroby, a tak se můžeme těšit, že se brzy (říjen) dostane na pulty obchodů. S cenovkou 50 USD není sice Lunecase nikterak levný, ale za stejnou cenu se prodávají i „obyčejné“ kryty.

Autor: René Becker | karma: 7.33 | přečteno: 397 ×
Poslední články autora