René Becker

Nčekejme od iPhone 5S zázraky

16. 02. 2013 18:24:14
Internetem se jako plevel šíří "zaručené" informace, rumory a zbožná přání ohledně připravovaného iPhone 5S. Vesměs se jedná o informace "ze zdrojů blízkých Applu" nebo "úniky z továren". Ohledně připravovaného modelu však zůstávám skeptický.

Vezmeme-li si rozdělení řad iPhonů, tak jak jej praktikuje Apple dnes, je celkem rozumné předpokládat, že další vydaný iPhone bude "jen" S-verze. Tedy, že se bud jednat o iPhone 5S. A od S-kové verze nelze čekat tak dramatické vylepšování, jak si většina zvěstovatelů oněch zaručených zpráv přeje. Všechny velké změny se týkají vždy jen celočíselných verzí jablečného telefonu. Proč by to najednou měl Apple měnit.

Kupříkladu takové barevné kryty. Předpoklad několika barevných variant iPhonu je odvozená od posledního představeného iPodu touch, který právě přináší pestrobarevné kryty. Osobně si myslím, že barevné verze iPhonu nebudou. Jde hlavně o eleganci, kterou bílá a černá varianta přináší a barevné kryty by ji posunuly na úroveň Lumií. Tedy, nic proti Lumiím. :) Každopádně pokud Apple plánuje něco tak zásadního, je více pravděpodobné, že si to nechá až na plnočíslovkouvou verzi svého telefonu - tj. iPhone 6.

iphone-5s-color-rumor.jpg
the-hallucinated-fingerprint-scan-will-apparently-be-built-into-the-home-button-no-it-wont-say-tech-editors-yarow-and-kovach.jpg

Jak řekl i Horace Dediu, nejznámější světový analityk zaměřující se na spol. Apple: "Produkty, které vidíme dnes, jsou naplánované až dva roky předem." Příprava nového produktu tedy zabere poměrně dost času i také firmě, jako je Apple. A protože design iPhone 5, jeho malá tloušťka, protáhlý displej, použité materiály, jsou poměrně inovativní, je velmi nepravděpodobné, že by Apple zahodil dva roky příprav designu iPhone 5 a přišel s barevnými kryty, či jinými dramatickými vylepšeními (například zde se "odhaluje" snímač otisků prstů pro iPhone 5S) u iP 5S.

A nejinak je tomu i u jiných dramatických vylepšení. Jako nepravděpodobnější z vylepšení, o kterých se celá komunita dohaduje, mi připadá přidání NFC. Ovšem i to jsou pouze mé dohady. Co si pro nás Apple připravil a co přinese iPhone 5S ukáže až čas.

Všechny, nebo alespoň převážnou vetšinu nynějších zpráv o výbavě nového iTelefonu je třeba brát s rezervou a předčasně se netěšit. :)

Autor: René Becker | karma: 6.62 | přečteno: 438 ×
Poslední články autora