Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Něco k Instagramu

Fotíte mobilem? V dnešní době se dá mobilem v celku zdárně nahradit levný kompakt. A zajímavé okamžiky jsou díky tomu zaznamenané během pár málo cvaknutí. A díky neustálému zlepšování kvality mobilem vyprodukovaných fotografií se mnoho uživatelů pouští do odvážnějších disciplín. Mobilní fotky již dávno nejsou jen polorozmazané záběry cvakané v poklusu.

Čím dál větší množství lidí zaměřuje svůj fotoaparát, či ve většině případů telefon, na něčím zajímavé scény, které snesou úpravu kompozice, ostření a další foto-hrátky. Díky všemožným aplikacím pro naše smartphony lze přímo v telefonu vtisknout fotografiím zajímavý nádech a následně je nahrát na některou z našich sociálních sítí. A dávno již nepoužíváme jen Facebook.

Velmi populární cestou k upravení a sdílení snímků je bezesporu Instagram. Ovšem ten má oproti výše jmenovanému Facebooku jednu nevýhodu. I když záleží spíš na úhlu pohledu. Zkrátka Instagram je mobilní aplikace a prohlížet datově náročné snímky na mobilu nemusí být vždy uplně pohodlné.

Instagram

O tom, co je Instagram se rozepisovat asi nemusím. Snad jen krátce. Jedná se o aplikaci, původně vytvořenou pro iPhone, která je bránou do fotografické sociální sítě. Sdílejí se zde právě fotografie. Fotografie nahrávané na tuto síť jsou ořezávány do čtvercového tvaru, kvůli sjednocení vzhledu. Samotná aplikace pak nabízí možnost upravit si fotografie různými filtry a docílit tak větší atraktivity snímků. V dubnu 2012 byla vytvořena Instagram aplikace i pro systém Android. Tím se pochopitelně výrazně rozšířila základna uživatelů. V létě 2012 byl Instagram odokoupen Facebookem, díky tomuto spojení se Instagramovým uživatelům dostalo alespoň webových profilů.

Prohlížení jen v mobilu?

Co je Instagram a k čemu slouží víme. A teď k oné “nevýhodě”. Procházet sociální sít, na které se sdílí fotografie není na telefonu příliš pohodlné. I když právě tak je Instagram vymyšlen. Webové profily, plnohodnotnému používání příliš nepomohou. A právě proto se nejeden uživatel uchýlil k přesdílení svých fotografií např. na Twitter, kde se dá pohodlně procházet obsah z počítače. A stoupající počet těchto uživatelů vedl až k dnešní “válce” mezi Twitterem a Facebookem, potažmo Instagamem. Twitter se do jisté míry staví proti Instagramu, snaží se mu konkurovat a vytvořil vlastní nástroj pro úpravu a sdílení fotografií - ne nepodobný tomu z Instagramu. A uživatelé Instagramu na Twitter své fotky již zřejmě nenasdílejí.

Instagram v prohlížeči

Je zde ještě jedna alternativa jak procházet Instagram z pohodlí počítače (pokud pominu obligátní Facebook, kde se fotky z Instagramu ztrácí v záplavách jiných příspěvků). Tou možností je služba Webstagram. Jak je uvedeno hned v záhlaví stránky, jedná se o webový prohlížet Instagramové sítě. Nabízí vše, co je potřeba a dokonce něco navíc. Největší výhodou je pohodlí a možnost prohlížet si fotografie různých autorů v různých kategoriích, třídění snímků pomocí tagů (keywords) a jiné. Každému, kdo Instagram využívá doporučuji si rozhraní Webstagramu alespoň vyzkoušet.
Do Webstagramu je nutno se zaregistrovat. Jedná se o klasickou, jednoduchou registraci, jejíž součástí je provázání s Instagramem a přidání si Webstagramu do “přátel”. Naštěstí vás Webstagram nebude příliž často otravovat svými příspěvky, a tato podmínka tedy nikterak nevadí. Výhody převažují.
Webstagram má však i jeden poměrně zásadní nedostatek. Neumožňuje fotografie nahrávat. Instagram si tuto možnost zřejmě schovává až pro vlastní webovou verzi, které se snad dočkáme. Třeba jen jako doplněk Facebooku.

Jen pro představu, jak bypadá webový profil, je zde ten můj.

Autor: René Becker | neděle 6.1.2013 14:19 | karma článku: 11,28 | přečteno: 1797x
  • Další články autora

René Becker

Jak omylem nespouštět Siri či VoiceControl

Poslední celočíselná verze systému iOS s sebou přinesla mimo mnoha užitečných novinek i několik rozpačitých změn. Mimo jiné například zrušení ikonického gesta odemčení obrazovky "Slide to unlock".

5.1.2017 v 8:13 | Karma: 11,33 | Přečteno: 488x | Diskuse| Ostatní

René Becker

Automatické odemykání Macu pomocí Apple Watch

Jednou z nejefektnějších novinek systému macOS Sierra je bezesporu funkce Autounlock, tedy automatické odemykání Macu pomocí Apple Watch. Nastavení je jako tradičně jednoduché.

30.9.2016 v 11:17 | Karma: 10,81 | Přečteno: 352x | Diskuse| Ostatní

René Becker

Můj první lifehack - jak ovládnout 5,5" displej 6S Pluska

Applí mobilní systém iOS toho už dnes umí hodně. Tolik, že již zdaleka nemusím všude nosit Macbook. A tak mě napadlo, že bych do svého pracovního workflow opět zavedl iPad. Jak jsem dopadl..?

19.5.2016 v 12:41 | Karma: 9,60 | Přečteno: 439x | Diskuse| Ostatní

René Becker

Čeština a Mac - nechte se kontrolovat

Nebojte, nehodlám zde psát žádné utopistické příběhy o nadvládě strojů ani nechci rozebírat teorie spiknutí, v nichž hrají hlavní roli oni a všudypřítomná elektronická zařízení.. možná příště.

4.3.2016 v 11:38 | Karma: 8,77 | Přečteno: 387x | Diskuse| Ostatní

René Becker

Apple keynote a la Apple Watch – produkt Tima Cooka

Apple na včerejší dlouho očekávané keynote představil nové verze iPhonů – ano verze, nikoli verzi. iPhony jsou totiž dva – velký a větší než velký. Konkrétně mají úhlopříčky displejů 4,7“ u verze iPhone 6 a 5,5“ u iPhone 6 Plus, jak se nové iPhony jmenují. To však není vše...

10.9.2014 v 13:23 | Karma: 6,84 | Přečteno: 354x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 680x
Více se o mně dozvíte na mé osobní stránce zde.