Ovládejme (nejen) hudbu sluchátky

Používáte iPhone i jako přehrávač hudby? Máte Apple sluchátka. Pak se vám bude jistě hodit malá rada jak si nejen poslech hudby vychutnat lépe.

iPhone a sluchátka k němu dodávaná v základním balení postačí bohatě pro telefonování ale také, pro méně náročné, k celkem slušnému poslechu hudby. Jsou skladná a díky ovládání na kabelu se zredukuje nutnost vytáhnout iPhone z kapsy. A to se s příchodem zimy vážně hodí:)
Jenomže, ovládání na sluchátkách má jen prostřední tlačítko a tlačítka + a - ke změně hlasitosti. Co když bude třeba přeskočit nějakou tu skladbu? Šátrat po kapsách a vytahovat iPhone? Ovšemže ne. Stačí kouzlit s oním prostředním tlačítkem.. Toto tlačítko nenese oproti ostatním zádný popisek, a není divu. On by se na ně asi nevešel seznam všech funkcí, kterými disponuje..

  

Středové tlačítko na Apple sluchátkách umí ovládat:

Hovory
prijmout - 1 zmáčknutí při příchozím hovoru
odmítnout - 2 zmáčknutí při příchozím hovoru
zavěsit - 1 zmáčknutí při aktivním hovoru
Hudba
play - 1x kdykoli
pause - 1x při přehrávání
o skladbu dopředu - 2x
o skladbu dozadu - 3x ( pokud aktuální skladba hraje déle než 3 vteřiny, první série zmáčknutí ji vrátí na začátek a teprve další 3 zmáčknutí středu posunou přehrávač na předchozí skladbu.)
Hlasové ovládání - 1x podržet
(Pokud máte vyšší model podržením středového tlačítka aktivujete hlasovou asistentku Siri.)
Šikovné je i “plus”
Sluchátka od Applu se také dají použít jako prodloužená spoušť fotoaparátu.Stačí spustit aplikaci Fotoaparát, mít iOS 5 a vyšší a díky připojeným sluchátkům můžete tlačítkem + fotit skupinové fotky či autoportréty bez efetku “natažená ruka”.
Používat?
I když se zdá několikanásobné mačkání tlačítka nepohodlné, je to rozhodně pohodlnější cesta k přeskočení několika skladeb než lovit po kapsách a v zimě navíc sundavat rukavice:)
Ještě jedna malá informace. Funkce pro přeskakování mezi skladbami lze využít i bez originálních sluchátek Apple. Máte-li například sluchátka Samsung s mikrofonem a tlačítkem play/answer, fugnuje jejich tlačítko úplně stejně jako to applovské.

 

 

R.

Autor: René Becker | úterý 11.12.2012 15:37 | karma článku: 6,00 | přečteno: 588x