René Becker

Odstraňujeme aplikace

7. 12. 2012 11:10:28
Jak aplikace do iPhonu nahrát jsem popisoval nedávno. Dnes si ukážeme, jak aplikace odstranit.

Přímo z iPhone

Podržením prstu na kterékoli ikoně na ploše se ikony jakoby rozechvějí. V této fázi lze ikony přesouvat mezi stránkami a třídit je do složek. Zároveň se u některých objeví v levém horním rohu křížek - odstranit aplikaci, smazat.
To však není nic, na co by nepřišla většina nováčků metodou pokus-omyl.


Pomocí iTunes

V iTunes na kartě aplikace vidíme seznam aplikací, které jsou instalovány v iPhone, nebo jsou staženy do iTunes na našem PC a připraveny k instalaci. Aplikace, které jsou odfajfknuty, budou (nebo už jsou) nahrány do telefonu.
V pravé polovině této karty jsou zobrazeny jednotlivé stránky, které máme v telefonu a jednoduchým přetažením myší je lze přeskládávat stejně jako přímo na telefonu. Pokud se zastavíte ukazatelem myši na aplikaci, kterou jste do telefonu nahráli, ukáže se opět křížek pro smazání.
Opět nic složitého, ani záludného.

Jak smazat aplikace stažené do iTunes

iTunes si každou aplikaci, kterou stáhnete nechají uloženou v knihovně aplikací. Do té se dostaneme jednoduše přes položku s příhodným názvem Aplikace v levé části okna programu.
Zobrazí se nám seznam aplikací, které jsme stáhli. Bez ohledu na to zda jsou nebo nejsou nainstalovány v iPhone, či jiném zařízení - stejné platí i pro iPod touch a iPad. Seznam je rozdělen podle zařízení, pro které jsou dané aplikace určeny.
Na aplikace, kterou chceme odstranit klepneme pravým tlačítkem myši. Objeví se kontextová nabídka a v té zvolíme Smazat. Potvrdíme že chceme smazat aplikaci i její data, a máme hotovo. Při příští synchronizaci se aplikace smaže i ze zařízení.


Pravá myš, pak smazat.

Potvrzení dialogu.



Tento postup můžeme uplatnit nejen, když nám u položky Aplikace svítí bublina oznamující aktualizaci aplikace, kterou dávno nepoužíváme. Dá se touto cestou ušetřit i docela dost místa na disku. Jedna hra na iZařízení může totiž mít i několik stovek MB. ;)

R.
Autor: René Becker | karma: 7.59 | přečteno: 1327 ×
Poslední články autora